Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Svinjski ražnjići na gruzijski način

Svinjski ražnjići na gruzijski način

VeliVeli
Šegrt
313
Svinjski ražnjići na gruzijski način
Fotografije: Zori
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Začinjeni aromatičnim začinima i ispečeni do savršenstva - ražnjići koje vam od srca preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg, bez kostiju
  • luk - 100 g
  • paradajz - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - sušeni
  • estragon - suen
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite komad svinjskog vrata i osušite ga ubrusom. Isecite ga na jednake kockaste komadiće i stavite u činiju, pa pomešajte sa sušenim bosiljkom, estragonom, solju i biberom.

Dodajte krupno iseckan luk i paradajz, dobro promešajte rukama, pokrijte činiju i stavite je u frižider na nekoliko sati ili da prenoći.

U drugu činiju pomešajte sok od limuna i sitno iseckan beli luk i malo bibera. Izvadite meso i stavite ga na sobnu temperaturu oko pola sata. Stavite ga na ražnjiće, tako što ređate naizmenično sa lukom i paradajzom.

Poređajte ražnjiće na roštilj da se peku, a s vremena na vreme ih polivajte sokom od limuna sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: