Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa sa pečenim paprikama

Pileća supa sa pečenim paprikama

SofiaSofia
Početnik
17728
Pileća supa sa pečenim paprikama
Fotografije: Sofia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Pečene paprike daju neponovljivu aromu ovoj supi, probajte i uverićete se sami"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1/2 kg
  • luk - 1/2 glavice
  • paprike - 3 komada, pečene
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • pirinač - 4 kašike
  • so
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu se stavlja oko 2 litra vode, dodaje se so po ukusu i pileće meso. Pena se sklanja iz bujona. Kada meso počne da se odvaja od kostiju, gotovo je. Pile se odvaja od kostiju i seče se na male kocke. Bujon se procedi.

Povrće se iseče na male kocke, a pečene parpike na parčiće. Povrće se dinsta u šerpi sa 2-3 kašike ulja. Dodaje se u bujon i isečeno meso, ostavlja se da supa vri. Začinjava se alevom paprikom i biberom. Čekate nekoliko minuta i dodajete pirinač.

Kuvate supu dok se meso i krompir ne skuvaju. Pre nego što sklonite supu sa ringle, dodajete i peršun. Supa ne traži zapršku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: