Način pripreme
Da bi ćuftice bile krhkije i sočnije, preporučujem prethodno mariniranje mesa. Ako nemate vremena, možete propustiti ovaj korak.
Isecite meso i luk na komade i prelijte belim vinom, tako da ih pokriva. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru jedan dan.
Marinovano pileće mso sameljite u mašinici za mlevenje mesa sa ne mnogo sitnim nastavkom da ne bismo dobili kašu.
Stavite u njega sodu za hleb, prethodno natopljenu u mleko ili vodu i oceđena.
Razbijte jaje i začinite belim lukom u prahu, solju, muskatnim oraščićem i biberom. Sitno isecite ljute papričice, naš glavni sastojak.
Zamesite mleveno meso i stavite u frižider dobro pokrivene, da stoje 2-3 sata.
Vlažnim rukama oblikujte okrugle spljeskane pileće ćuftice i pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju u ugrejanom tiganju sa malo masnoće.
Servirajte ljute pileće ćuftice sa omiljenom salatom ili prilogom u zavisnosti od sezone.
Prijatno!