Način pripreme
Kopriva se očisti od trava polepljenih po njoj i natopi se oko minimum 30 minuta u hladnoj vodi. Dobro se opere.
U posudu sa ne više od 100 ml vode stavljamo koprivu, praziluk i strukove peršuna isečene na krupno, da se skuvaju oko 10 minuta. Bujon od povrća se procedi.
U duboku posudu stavljamo skuvanu korpivu, peršun i praziluk, Sačekamo da se zeleniš ohladi. PAsiramo.
U pasiranu zelenu smesu dodajemo čen belog luka, so, biber, orahe, laneno ulje i sitan sir od kačkavalja.
Pasiramo ponovo. Dodatno začinimo, ako je neophodno, sa još soli.
Koristite za garniranje mesa ili predjela, ili prosto jedite zdravo sa domaće napravljenim hlebom.
Nek vam je ukusno!
Beleška: Ne bacajte bujon. Svi znamo koliko su korisni napici do koprive i peršuna!