Narasla pogača sa nadevom i slaninom

15/04/2019
"Topla pogača sa hrskavom slaninom - da li liči na vaš ostvaren san "
Priprema50 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveži kvasac - 350 ml
  • suvi kvasac - 7 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 900 g
  • slanina - 150 g, slana, engleska
  • topljeni sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sa malo mlakog mleka, šećera i brašna.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Umutite jaja, odvojite od žumanca za premazivanje.

Zamesite glatko testo, odstavite ga da nadođe, nakon toga podelite na 5 delova i malo za male lopte.

Isecite topljeni sir i u svaki deo testa stavite po sredini i oblikujte loptu. Namažite pleh mašću ili uljem i poređajte lopte, na svaku stavite od slanine.

Ostavite da nadođe, nakon toga namažite žumancem i malo mleka, pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar