Način pripreme
Isecite pileće meso na veoma male komadiće. U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja i stavite pileće komadiće.
Dodajte sitno isečenu glavicu luka. Zapržite pet minuta, prelijte sa dve kašike belog vina. Nakon minut, kad ispari alkohol, dodajte jedan paradaj isečen na male parčiće i pirinač.
Začinite prstohvatom bibera, prstohvatom kumina i izdašnim prstohvatom isečenog peršuna. Sipajte šolju tople vode. Kuvajte oko 10 minuta, nakon toga prebacite u posudu za pečenje.
Dodajte isečene i blago posoljene tikvice. Promešajte sastojke za musaku sa tikvicama, dolijte do ivice toplu vodu. Ispecite omiljenu musaku, dok ne ostane na masnoći.
Pripremite preliv za musaku. Umutite dva žumanca u kiselom mleku i prelijte jelo.
Pospite narendanim parmezanom (ili kačkavaljem, ako imate) i dopecite dok ne dobijete prijatnu preplanulost. Servirajte musaku od tikvica i piletine sa kašikom kiselog mleka.
Mnogo ukusno jelo, probajte!