Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka od tikvica i piletine

Musaka od tikvica i piletine

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k130
Musaka od tikvica i piletine
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
25/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Sjajna musaka od tikvica u koju smo dodali pileće meso, e tako, za raskoš - i super je ispalo"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komplet
  • tikvice - 2 srednje veličine
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • pirinač - 50 g
  • peršun - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • kumin - prstohvat
  • belo vino - 2 kašike
  • so
  • maslinovo ulje
  • za preliv
  • kiselo mleko - 400 g
  • žumanca - 2 komada
  • parmezan - 30 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na veoma male komadiće. U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja i stavite pileće komadiće.

Dodajte sitno isečenu glavicu luka. Zapržite pet minuta, prelijte sa dve kašike belog vina. Nakon minut, kad ispari alkohol, dodajte jedan paradaj isečen na male parčiće i pirinač.

Začinite prstohvatom bibera, prstohvatom kumina i izdašnim prstohvatom isečenog peršuna. Sipajte šolju tople vode. Kuvajte oko 10 minuta, nakon toga prebacite u posudu za pečenje.

Dodajte isečene i blago posoljene tikvice. Promešajte sastojke za musaku sa tikvicama, dolijte do ivice toplu vodu. Ispecite omiljenu musaku, dok ne ostane na masnoći.

Pripremite preliv za musaku. Umutite dva žumanca u kiselom mleku i prelijte jelo.

Pospite narendanim parmezanom (ili kačkavaljem, ako imate) i dopecite dok ne dobijete prijatnu preplanulost. Servirajte musaku od tikvica i piletine sa kašikom kiselog mleka.

Mnogo ukusno jelo, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: