Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenka sa sirom i plavim šljivama

Prlenka sa sirom i plavim šljivama

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Prlenka sa sirom i plavim šljivama
Fotografije: Velichka Shtarbanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
1
"Em slatke, em slane, em neodoljivo ukusne - da li i vi možete da napravite takve prlenke?"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • suvi kvasac - 1 ravna kašičica
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • belance - 1 komad
  • maslac - 15 g
  • marmelada od šljiva - 1 kašičica
  • šarena so - prstohvat
  • voda - mlaka
  • za odozgo
  • maslac - za mazanje
  • sir - 150 g, za garniranje
  • marmelada od plavih šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, suvog kvasca, kiselog mleka, belanca, mekanog maslaca, marmelade od šljiva, šarene soli i malo mlake vode se zamesi testo umerene tvrdoće. Ostavlja se 15 minuta da odstoji.

Podeli se na 2 ili 4 lopte - odnosno jednu veliku ili dve manje prlenke.

Na nabrašnjenoj površini razvijte svaku loptu, tako da su kore jednake veličine i debljine. Na jednu stavite namrvljeni sir. Nakvasite vodom krajeve i stavite drugu koru. Oklagijom razvijte i oblikujte.

Stavite na ringlu gril tiganj i kada se dobro zagreje namažite blago i stavite prlenku. kada se ispeče sa jedne strane okrenite i sa druge.

Namažite maslacem i garnirajte sa sirom i marmeladom.

Neobično, ali ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: