Način pripreme
Operemo jagnjeće meso (500 g) i isečemo na zalogaje. Stavljamo u posudu za pečenje sa poklopcem, posipamo biberom, solju, alevom paprikom po ukusu, prelivam mlazom ulja i sipamo malo vode.
Stavljamo poklopac na posudu za pečenje i stavljamo da se peče u rerni. Dok se peče jagnjeće meso, pripremamo druge sastojke za musaku.
Čistimo i sečemo luk (1 glavica) i praziluk (1 struk). Krompir (500-600 g) ljuštimo, operemo i isečemo na kocke.
Pirinač (1 šolja) operemo u nekoliko voda. Kada se meso zapeče, vadimo posudu iz rerne, mešamo zalogaje mesa i sipamo sve druge sastojke za jelo. Posipamo čubrom i origanom po ukusu.
Sipamo još tople vode (do nivoa sastojaka) i vraćamo u rernu.
Kada voda uvri i sastojci omekšaju, prelivamo prelivom od umućenih jaja (2 komada) sa kiselim mlekom (200 g), solju po ukusum karijem po ukusu i brašnom (1-2 kašičice). Zapečemo samo na gornjem grejaču u rerni dok korica ne postane zlatasta.