Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa jagnjetinom, krompirom i pirinčem

Musaka sa jagnjetinom, krompirom i pirinčem

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Musaka sa jagnjetinom, krompirom i pirinčem
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Aroma ove musake nas vraća najlepšim trenutcima detinjstva, kada su hleb i kiselo mleko imali drugačiji ukus"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g, bez kostiju
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • krompir - 500 - 600 g
  • pirinač - šolja
  • peršun - 1 svež
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • origano
  • jaja - 2 komada, sveža
  • kiselo mleko - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • so
  • kari
  • brašno - 1 - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo jagnjeće meso (500 g) i isečemo na zalogaje. Stavljamo u posudu za pečenje sa poklopcem, posipamo biberom, solju, alevom paprikom po ukusu, prelivam mlazom ulja i sipamo malo vode.

Stavljamo poklopac na posudu za pečenje i stavljamo da se peče u rerni. Dok se peče jagnjeće meso, pripremamo druge sastojke za musaku.

Čistimo i sečemo luk (1 glavica) i praziluk (1 struk). Krompir (500-600 g) ljuštimo, operemo i isečemo na kocke.

Pirinač (1 šolja) operemo u nekoliko voda. Kada se meso zapeče, vadimo posudu iz rerne, mešamo zalogaje mesa i sipamo sve druge sastojke za jelo. Posipamo čubrom i origanom po ukusu.

Sipamo još tople vode (do nivoa sastojaka) i vraćamo u rernu.

Kada voda uvri i sastojci omekšaju, prelivamo prelivom od umućenih jaja (2 komada) sa kiselim mlekom (200 g), solju po ukusum karijem po ukusu i brašnom (1-2 kašičice). Zapečemo samo na gornjem grejaču u rerni dok korica ne postane zlatasta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: