Krompir čorba sa sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
17/04/2019
"Ekonomična ali veoma ukusna čorba koju je svako do nas bar jednom u životu probao "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 listića
  • peršun - 4 struka
  • so - po ukusu
  • voda - 1 litar
  • sir - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo ulje i dodajem u njega luk, narendan na rende.

Ljuštimo paradajz, sečemo ga na kocke i stavljamo u luk.

Sečemo šargarepu na sitne kocke i dodajemo vodu, oko 150 ml i ostavljamo povrće da se dinsta oko 10 minuta.

Za to vreme oljuštimo i isečemo krompir na parčiće, dodajemo ih u ostalo povrće i dolivamo oko litar tople vode.

Nakon što je krompir polu skuvan u posudi umutimo kašiku brašna, kašičicu aleve paprike i kašičicu soli sa hladnom vodom, u retku kašicu, da se brašno ne prevori u loptice.

Sipamo je u čorbu, mešamo dobro i spuštamo dva lovorova lista. Kuvamo dok krompir ne bude gotov.

Kada je krompir čorba gotova, serviramo je u posudice. Odozgo stavljamo na kocke isečen sir i struk svežeg peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar