Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Krem čorba od velikog podbela

Krem čorba od velikog podbela

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812766655
Krem čorba od velikog podbela
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 2
21/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ova čorba se ne proba, već se jede u najvećem tanjiru koji imate, jer je mnogo ukusna"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • veliki podbel - oko 200 g
  • voda
  • so
  • biber
  • čubar
  • paradajz - 1/2 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • fida - 1 šaka
  • brašno - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepu i papirku očistite i sitno iseckajte. Pržite u ulju. Isipajte u šerpu, zajedno sa 2 l vode.

Veliki podbel operite i iseckajte. Stavite i njega u šerpu. Narendajte 1/2 paradajza i dodajte ga. 30 minuta nakon što proključa sve, dodajte fidu.

Dodajte so, biber i čubar. Dodajte i malo brašna, koje ste razmutili sa vodom. Ostavite još 10 minuta na ringli i isključite je. Dodajte sitno iseckan peršun.

Kada se malo ohladi, umutite jaje. Jajetu dodajte bujon od čorbe u tankom mlazu. Sačekajte malo, pa vratite jaje u šerpu, takođe u tankom mlazu.

Kada je čorba gotova, sad aje možete ispasirati. Poslužite sa umućenim kiselim mlekom. Ako želite, kiselo mleko možete dodati zapršci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: