Krem čorba od sočiva sa mentom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
23/04/2019
"Standardna krem čorba će se pretvoriti u pravo gurme iskušenje samo uz nekoliko listova mente "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sočivo u litar vode. Šagrarepu narendajte i luk iseckajte na kockice.

Čim sočivo proključa, sklonite penu i dodajte 150 ml vode, pa kuvajte još 10 minuta.

U dubok tiganj sipajte ulje i malo maslaca, dodajte luk, pa blago propržite. Dodajte i šaragrepu, da se sve dinsta jo 2-3 minuta. Zatim dodajte brašno, pa mešajte energično oko 4 minuta.

Isipajte ga kod sočiva i promešajte, pa dodajte so, mentu, limun i biber. Sklonite sa vatre i dodajte pavlaku i ispasirajte sve tako da dobijete pire.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar