Način pripreme
Iznutrice se dobro operu i skuvaju se u posoljenoj vodu, ocede se i iseku se na sitno.
Luk se iseče na sitno i dinsta se u zagrejanom maslacu. Njemu se dodaju očišćen pirinač, pečurke, nana i biber.
Na kraju dodajemo na sitno isečenu koprivu, prelivamo smesu (uvek koristimo bujon od kuvanja iznutrica) i ostavljamo 15 minuta na slaboj vatri. Solimo ako je neophodno.
Gotova smesa se stavlja u posudu za pečenje namazanu uljem, pokrivenu folijom. Zapečemo u umerenoj rerni 30-35 minuta.
Za to vreme pripremamo preliv od kiselog mleka, sitno narendanog kačkavalja i jajeta. Prelivamo jelo i pečemo još 10-15 minuta da se zarumeni.
Servirano jelo garniramo kašikom kielog mleka, ružice od pečuraka i dela nadeva.
Savet: Ako nemam jagnjeći komplet, koristim oko 300 g svinjske džigerice.