Način pripreme
Sipamo 2 šolje mlake vode u veliku posudu, rastvorimo kvasac, mešamo malo oko 1 minut, dodajemo šećer, sačekamo 5 minuta da odstoji.
Dodajemo so i prosevamo brašno, promešamo drvenom spatulom dok smesa ne postane gusta da bi mogla sa se mesi rukama. Mesimo oko 5-6 minuta testo, namažemo ga uljem i ostavljamo u posudu, pokrivamo posudu peškirom i sačekamo 30 minuta.
Za to vreme ugrevamo rernu na 180 stepeni.
Nakon što odstoji 30 minuta, razvučemo testo i posipamo mrvljenim sirom, ravnomerno po celoj površini. Uvijamo u rolat i sečemo na 8 jednakih delova. Dobijamo uvijene krugove, oblikujemo rukom i ređamo u pleh, namazan uljem. Nakon što poređamo pogaču u pleh, namažemo žumancem, posipamo semenkama i stavljamo u rernu. Pečemo dok ne dobije zlatnobraon boju.
Proveravamo čačkalicom za zube da li je pečeno, ako čačkalica izađe suva, pogača je gotova.
Ako je vlažna, a pogača je dobila boju odozgo, smanjite rernu na 160 stepeni i pecite još 10-ak minuta.
Srećno :)