Sušene paprike punjene pasuljem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
27/04/2019
"Ako osetimo neodoljivu aromu suvih paprika punjenih pasuljem, znamo da je došlo najlepše doba godine - vreme za porodicu "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sušene crvene paprike - 8 - 10 komada
  • beli pasulj - 400 g (konzervisan)
  • crveni pasulj - 400 g (konzervisan)
  • praziluk - 1/2 struka
  • luk - 1/2 glavice
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 kašike
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite paprike u vodi. Isecite luk na sitno. Stavite da se dinsta u dubokoj posudi. Isecite praziluk i dodajte. Začinite solju i biberom. Dodajte pasulj.

Stavite i suve začine - nanu, čubar i dimljenu alevu papriku. Dodajte paradajz pire i 100 ml vode, da se dobije sos.

Sačekajte da se smesa zgusne i sklonite sa ringle. Ocedite paprike i napunite ih nadevom od pasulja.

Poređajte u posudu za pečenje i prelijte maslinovim uljem. Pecite punjene paprike na 180 stepeni 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar