Zapečeno jelo sa testeninom, mlevenim mesom i čeri paradajzom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
28/04/2019
"Sjajno je ovo zapečeno jelo - nećete prestati da jedete dok ga celo ne pojedete "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano779
  • Pregledi tokom meseca246
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sos vorčester - 1 kašika
  • paradajz sos - 600 ml
  • testenina - 300 g, pene ili po izboru
  • kačkavalj - 100 g
  • čeri paradajz - 100 g
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Isecite luk i beli luk na sitno. Zagrejte ulje u dubokom tiganju na ringli na umerenu temperaturu. Zapržite blago oko 2 minuta luk i beli luk.

Dodajte mleveno meso i pržite dok mešate i pritiskate špatulom, dok se ne pretvori u mrvice i promeni boju ili oko 10 minuta.

Dodajte sos Vorčester, origano, bosiljak, paradajz sos i prstohvat šećera. Smanjite temperaturu i kuvajte sos oko 10 minuta, dok se blago ne redukuje.

U međuvremenu skuvajte testeninu prema instrukcijama proizvođača i ocedite. Na dno posude za pečenje sipajte pola paradajz sosa sa melvenim mesom, odozgo sipajte skuvanu pastu i preko nje ostatak sosa.

Skroz odozgo rasporedite narendan kačkavalj i poređajte čeri paradajzčiće isečene na polovine. Zapecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni. Servirajte zapečeno jelo toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar