Način pripreme
Crni i beli luk sitno iseckajte, pa prodinstajte. Podelite glavicu karfiola na ružice srednje veličine. Skuvajte karfiol u posoljenoj vodi.
Blendirajte kriške hleba, zajedno sa origanom i parmezanom, da dobijete mrve.
Dodajte skuvani krompir u tiganj sa lukom i ispasirajte.
Stavite u pasator skuvanu šargarepu, indijski orah i sveže mleko, pa pasirajte.
Dodajte pire u kumin, kurkumu i kari. Zatim dodajte biber i so. Pomešajte smesu od šargarepe i krompira.
Stavite sloj pirea od povrća na dno posude za pečenje. Poređajte karfiol preko. Pokrijte drugim slojem pirea i preko poređajte karfiol.
Na kraju rasporedite mrve sa parmezanom. Pecite složenac u prethodno zagrejanoj renri na 200 stepeni oko 20 minuta, dok korica ne dobije zlatnu boju.