Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni file od lososa

Pečeni file od lososa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pečeni file od lososa
Fotografije: Diana Kostova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Savršen file od lososa nema potrebu za mnogo začina ili sati u kuhinji, samo za pravim receptom i prstohvatom ljubavi"

Potrebni sastojci

  • losol - 2 fileta, veliki sa kožom (400 g) svaki
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • limun - 1 komad, srednji
  • beli luk u prahu - 2 kašičice
  • luk - sušeni, 2 kašičice
  • celer - 2 kašičice, u prahu
  • peršun - za posipanje
  • divlji luk - 5 - 6 strukova
  • beli biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite filete lososa i dobro ih osušite.

Stavite kožom na dole u posudu za pečenje ispod velikog parčeta aluminijumske folije, blago namazane maslinovim uljem.

Odozgo namažite ribu sušenim lukom, belim lukom, celerom i pospite solju, maslinovim uljem, biberom i peršunom.

Uvijte i zatvorite foliju i gurnite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite lososa oko 20 minuta ili malo više, ako volite ribu koja je više skuvana. Za mene losos treba da ostane sočan i blago krvav, tako je najrkhkiji i ukusan. Kod tanjih fileta skratite vreme kuvanja.

Koristim foliju da bi se maksimalno sačuvali riblju sokovi i da bi ona bila sočna. Ako želite možete da ispečete i ne uvijajući je - tako biste dobili i ukusnu koricu.

Pospite riblje filete lososa sveže isceđenim sokom od limuna i servirajte tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti