Način pripreme
Operite filete lososa i dobro ih osušite.
Stavite kožom na dole u posudu za pečenje ispod velikog parčeta aluminijumske folije, blago namazane maslinovim uljem.
Odozgo namažite ribu sušenim lukom, belim lukom, celerom i pospite solju, maslinovim uljem, biberom i peršunom.
Uvijte i zatvorite foliju i gurnite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Pecite lososa oko 20 minuta ili malo više, ako volite ribu koja je više skuvana. Za mene losos treba da ostane sočan i blago krvav, tako je najrkhkiji i ukusan. Kod tanjih fileta skratite vreme kuvanja.
Koristim foliju da bi se maksimalno sačuvali riblju sokovi i da bi ona bila sočna. Ako želite možete da ispečete i ne uvijajući je - tako biste dobili i ukusnu koricu.
Pospite riblje filete lososa sveže isceđenim sokom od limuna i servirajte tople.
Prijatno!