Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina Amatričana

Testenina Amatričana

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Testenina Amatričana
Fotografije: Ivan ivanov
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"O strasti se ne govori, već se oseća u svemu, pa čak i u hrani - eto ga i dokaz"

Potrebni sastojci

  • špageti - 1/2 pakovanja
  • slanina - 150 g
  • luk - 1 glavica, mala
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • ljute paprike - 1 komad, sušena
  • belo vino - 50 ml, suvo
  • paradajz - 500 g
  • pekorino - 50 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite testeninu u posoljenu vodu da se kuva.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Isecite glavicu luka na sitno, a slaninu na komadiće. Prebacite u tiganj, posolite i prodinstajte.

Očistite sušenu crvenu papriku od semenki, iseckajte i dodajte luk i slaninu. Dodajte smesi biber.

Ispasirajte ili sitno iseckajte paradajz i dodajte u tiganj. Po želji, sosu dodajte kašičicu pesta od bosiljka. Sipajte belo vino i ostavite sos da se krčka na umerenoj vatri oko 20 minuta.

Izvadite testeninu al dente, ocedite je i stavite u posudu sa sosom.

Kuvajte zajedno još 2-3 minuta i sklonite sa vatre.

Garnirajte testeninu Amatričana sa ljuspama Pekorino sira i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: