Patatnik

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Patatnik
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Da li vam je ovo omiljeni recept iz rodopske kuhinje?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 100 g, može i sir
  • ulje - 2 kašike, biljno
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 2 kašike, kravlji
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • peršun - 1 kašika, sušeni
  • peršun - 1/2 veze, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i krupno narendajte. Pomešajte sa sitno rendanim sirom ili kačkavaljem, dodajte sitno iseckan luk, kao i sitno iseckane čenove belog luka.

Promešajte i dodajte sušen i svež sitno iseckan peršun, kao i maslac. Smesu dobro promešajte i isipajte u nauljanu tavu.

Patatnik pecite u umereno zagrejanoj rerni, dok ne porumeni, pa posle promešajte kašikom, prelijte čašom tople vode i stavite da se dopeče još 10 minuta.

Patatnik poslužite topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: