Način pripreme
Isecite šargarepu, luk i strukove celera. Usitnite beli luk.
Podelite slaninu na dva jednaka parčeta. Iscite jednu polovinu na kocke, bez kože i zapržite u suvom tiganju. Kada se slanina istopi dodajte luk, beli luk, šargarepa i celer u tiganju. Začinite solju i biberom.
Dinstajte svo povrće zajedno dok ne omekša. Dodajte nanu, čubar i dimljenu alevu papriku.
Sipajte pasulj i paprike. Dinstajte nekoliko minuta, nakon toga dodajte i paradajz i peršun.
Stavite u tiganj u kožu slanine. Prelijte bujonom.
Prebacite pasulj u rernu na 180 stepeni na 15-20 minuta.
U posudi pomešajte kumin, so, dimljenu alevu papriku i ljutu alevu papriku.
Isecite na tanke parčiće drugo parče slanine i uvaljajte je u miks začina.
Garnirajte gotov pasulj iz rerne sa pikantnim parčićima slanine.