Pečeni jagnjeći but na orijentalni način

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
03/05/2019
"Specijalisti za spremanje aromatične jagnjetine su Orijentalci, a od njih smo i uzeli recept "
Priprema25 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno265 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg, but
  • beli luk - 4 čena
  • bademi - 100 g, mleveni
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • maslac - 3 kašike, kravlji ili margarin
  • ulje - 1 kašika
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • šafran - 1/2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite but od loja i skrame, napravite proreze na nekoliko mesta, pa ga istrljajte kiselim mlekom sa mlevenim bademima, đumbirom, šafranom, ljutom alevom paprikom i solju, pokrijte krpom i ostavite u frižider na 12 sati.

Stavite jagnjeći but u nauljanu tavu, posipajte komadiće maslaca i pecite sa folijom, a posle je uklonite i ostavite meso u rerni da dobije braon boju i da se ispeče skroz.

Isecite pečeni but na tanke komade, prelijte sosom od pečenja i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar