Način pripreme
Pomešajte kiselo mleko i sodu nikarbonu i ostavite sa strene dok se podizač testa ne aktivira.
Zapecite semenke bundeve i suncokreta na suvom tiganju. Posolite da se oslobode ukusi semenki.
Pomešajte integralno i belo brašno u dubokoj posudi. Dodajte prstohvat soli i promešajte. Prebacite zapečene semenke u suvu smesu. Dodajte i kiselo mleko.
Počnite da mesite testo, sipajući maslinovo ulje u tankom mlazu. Dodajte još integralnog brašna ako je neophodno. Testo treba da bude glatko i elastično. Ostavite ga da odstoji 10-15 minuta, pre nego što ga oblikujete.
Podelite na male pogačice i poređajte u posudu za pečenje na list papira za pečenje.
Ostavite hlepčiće da odstoje još 10 minuta, pre nego što ih stavite u rernu.
Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta.