Način pripreme
Zagrejte kašiku ulja u vok tiganju. Isecite mladi luk i izdinstajte ga u masnoći. Očistite zelene ljute paprike od semenki i iseckajte ih na sitno. Dodajte i slatke crvene paprike.
Dodajte i šargarepe, isečene na trake pomoću ljuštilice. Začinite povrće sa solju, biberom i prstohvatom ljutog čilija. Dodajte i dve šake sveže kupusa, isečenog na tanke tračice. Ostavite povrće da se sotira na umerenoj vatri kratko.
Prelijte nudle od pirinča vrelom vodom i poklopite posudu, da omekšaju. Sipajte 2 kašike soja sosa u povrće u vok, promešajte i kuvajte još nekoliko minuta. Kada povrće omekša sklonite tiganj sa ringle i dodajte nudle. Promešajte i ostavite sa strane.
Očistite file od lososa od kože i kostiju. Stavite u posudu za pečenje pokrivenu listom papira za pečenje. Namažite ribu medom sa obe strane, prelijte soja sosom i iscedite sok od pola pomorandže,
Rasprsnite u posudi za pečenje nekoliko čenova belog luka isčenih na krupno.
Pecite lososa na 180 stepeni 12-15 minuta. Servirajte file u dubokoj posudi na kanapeu od pirinčanih nudli sa povrćem.