Rolat sa šunkom i sosom od pečuraka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
06/05/2019
"Rolat - tu, sos - tu, imate sve sastojke za ukusnu klopu, zato zasucite rukave i da kuvamo "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso sa kriškom hleba, prethodno natopljenom u vodi i oceđenom, sitno isečenim lukom, svežim jajetom, solju, biberom i čubrom po ukusu. Zamesimo i ostavljamo u frižider da odstoji približno 30 minuta.

Pripremamo nadev, tako što sečemo na sitne kocke skuvana jaja. Dodajemo ih takođe na sitno isečenu šunku, kisele krastavčiće i pola kačkavalja. Mešamo i zamesimo dobro.

Oblikujemo rolat, stavljajući mleveno meso na navlaženu plastičnu foliju. Oblikujemo u pravougaonik i u sredinu stavljamo nadev ravnomerno. Uvijamo u rolat i stavljamo u masnoćom namazanu posudu za pečenje. Rolat posipamo prezlama i probodemo na nekoliko mesta viljuškom. Pečemo u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Dok se rolat peče pripremamo sos. Rastapamo i zagrevamo maslac u šerpi. Ispržimo i njemu očišćene i na sitno isečene pečurke. Dodajemo brašno i sipamo sveže mleko. Ostavljamo da vri, dok se sos ne zgusne. Tokom kuvanja začinjavamo narendanim muskatnim oraščićem, biberom i solju. Pre nego što izvadimo rolat iz rerne posipamo preostalim narendanim kačkavaljem i dopečemo u rerni.

Gotov rolat serviramo tako što sečemo na kriške i raspoređujemo u porcije. Prelivamo sosom od pečuraka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar