Način pripreme
Počnite sa rendanjem krompira. Ocedite višak vode uz pomoć pamučne krpe.
U suvom tiganju zapecite kumin. Prebacite u avan i izgnječite.
Isecite slaninu sitno i propžite u ugrejanom tiganju. Dodajte i iseckanu glavicu crvenog luka i čenove belog luka. Iseckajte 1/2 veze peršuna i dodajte u smesu. Dodajte i semenke kumina.
Pomešajte rendani krompir sa toplom bazom. Dodajte jaje da spojite smesu. Začinite solju i biberom.
Ugrejte ulje u tiganju. Oblikujte ćuftice od krompira rukama i propržite sa obe strane.
Za mlečni sos isecite kisele krastavčiće na kockice. Dodajte u njih kiselo mleko. Iseckajte čen belog luka i dodajte u smesu. Začinite sos sa 2 supene kašike maslinovog ulja i solju.
Servirajte gotove rošte ukrašene sosom od belog luka i kiselih krastavčića.