Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarmice od loze sa mlečnim sosom

Sarmice od loze sa mlečnim sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Sarmice od loze sa mlečnim sosom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Ukusne sarmice od loze sa mlečnim sosom - hoćete li ih jesti"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 3 glavice
  • listovi loze - konzervisani
  • ulje - 5 kašika
  • so
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 350 g
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1/2 kašičice, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte na sitni šargarepu i luk. Izdinstajte ih u tiganju i dodajte isečene pečurke, biber i alevu papriku. Posle sipajte i pirinač.

Dodajte šolju vode, posolite i promešajte nadev za sarmice od loze. Kada pirinač upije vodu, dodajte majčinu dušicu. Sklonite sa ringle.

Pomoću kašike sipajte smesu na listove loze. Oblikujte sarmice.

Namažite šerpu i postavite listove loze. Poređajte odozgo listove loze. U šerpu sipajte još dve i po šolje vode, zatvorite poklopac i stavite na slabu ringlu.

Spremite sos tako što zapržite brašno u ulju. Dodajte vdodu, promešajte i dodajte polovinu kiselog mleka. Drugu polovinu umutite sa jajima i dodajte sos u šerpu. Posolite.

Sarmice od loze sa mlečnim sosom su gotove!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: