bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Domaća pašteta od pastrmke

Domaća pašteta od pastrmke

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k45111895
Domaća pašteta od pastrmke
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
07/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
"Imajte flašu dobro ohlađenog belog vina, jer ovoj pašteti samo to nedostaje"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 komad, marinirana
  • kisela pavlaka - 40 g
  • limun - 1 komad
  • jabuke - 2 komada
  • ren - 1 kašičica
  • celer - 1 struk
  • ljute paprike - 1 komad, zelena
  • mirođija - 1 veza
  • šećer - 2 kašike
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite i očistite jabuke, isecite na kockice. Karamelizujte ih u tiganju sa šećerom.

Isecite celer, ljutu papriku i mirođiju, pa stavite u činiju. Dodajte karamelizovane jabuke i ren. Dodajte maslinovo ulje, so i biber. Dodajte sok od pola limuna. Dobro promešajte.

Ispasirajte komade pastrmke zajedno sa kiselom pavlakom, maslinovim uljem i solju.

Kada pašteta bude homogena, dodajte koru od 1 limuna.

Servirajte tako što napravite kanape od smese od jabuka i stavite paštetu preko njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: