Sladoled sa krem karamelom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
03/08/2017
"Poput kulinarske izjave ljubavi "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano156
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 litar
  • jaja - 10 komada
  • šećer - 250 g
  • vanila - 2 kesice
  • šećer - 150 g, za karamelizovanje
  • sladoled - s karamelom
  • trešnje - za ukras
  • toping
  • menta - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer za karamelizovanje stavite u posudu na ringlu zajedno sa 1 kašikom vode.

Mešajte dok se ne karamelizuje, ali da ne pregori, da ne bi karamel bio gorak. Raspodelite karamel po dnu čaša.

Umutite jaja sa šećerom i pomešajte s toplim mlekom (mleko ne treba da je vrelo, prst treba da izdrži toplotu). Dodajte vanilu i rasporedite smesu u posudice.

Poređajte posudice u duboku posudu za pečenje, dolijte vodu do malo iznad njihove sredine i stavite da se peče u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Temperatura rerne ne treba da je velika i voda ne treba da kipi jer će krem karamel postati šupljikav.

Servirajte krem karamel ohlađen i okrenut na odgovarajući tanjir. Preko krem karamela stavite kuglu sladoleda, ukrasite svežim trešnjama, listićima mente i po želji prelijte topingom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar