Obredni hleb za Bogorodicu sa mirisom začina

10/05/2019
"Proslavite Bogorodicu sa mirisnim obrednim hlebom sa začinima "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte vodu toliko da prst može da izdrži unutra i sipajte jednu šolju u posudu, dodajte šećer, kvasac i malo brašna. Pokrijte tanjirom i ostavite da nadođe. Prosejte dve vrste brašna, ostavite malo belog brašna za mešnju.

Napravite udubljenje i sipajte preostalu vodu, maslinovo ulje i aktivirani kvasac. Mešajte kašikom dokle možete, nakon toga mesite rukama na brašno posutoj radnoj površini.

Pred kraj mešenja sipajte aromatične začine. Isecite masline na sitne komade i dodajte u testo. Zamesite lepo, glatko i elastično testo, namažite ga uljem ili maslinovim uljem i ostavite pokriveno da nadođe.

Napravite lepe, oble hlepčiće ili jedan veliki hleb, stavite u namazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Oštricom noža počnite da pravite spiralu, počnite od sentra pa do kraja.

Ostavite hleb da nadođe, nakon toga pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni. Nakon što ispečete hleb, stavite ga na rešetku i pokrijte krpom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar