Obredni hleb za Svetog Trifuna

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
19/01/2019
"Nema načina da za Svetog Trifuna ne pripremite ovaj mirisni obredni hleb "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • kiselo mleko - 480 g
  • soda - 1 kašičica (5 g)
  • jaja - 2 komada
  • vino - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike (20 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, sode, kiselog mleka, malo vina i malo soli, umesite srednje meko testo.

Podelite testo na 3 dela i od njih napravite male pogače.

Poređajte pogače u tepsiju premazanu masnoćom. Premažite pogačice umućenim jajetom i pospite sa malo brašna.

Pecite u umereno zagrejanoj rerni. Po želji, u hleb možete da stavite suvo grožđe, koje ste potopili u vino i ocedili.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar