Paradajz-paprike sa nadevom od telećeg mlevenog mesa i povrćem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
10/05/2019
"Punjene paprike nikad nisu bile ukusnije "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite gornji deo paradajz-paprika, tako da dobijte poklopce. Očistite ih od semenki.

Operite pirinač i potopite ga u toplu vodu na 30 minuta.

Paradajz narendajte, a luk, šargarepu, tikvicu i beli luk sitno iseckajte. Propržite povrće u ulju oko 5 minuta.

Sitno iseckajte peršun i pomešajte sa mlevenim mesom. Dodajte oceđeni pirinač, biber i posolite.

Napunite paprike ovim nadevom. Stavite poklopce i gusto ih poređajte u tavu.

Prelijte 1 šoljom vrućeg telećeg bujona.

Zagrejte rernu do 180 stepeni. Pecite oko sat vremena sa alu folijom.

10 minuta pre nego što izvadize, sklonite foliju. Servirajte uz sezonsku salatu i mlečnim sosom po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar