Džigerica sa pikantnim začinima i tikvicama

11/05/2019
"Pivo od vas, a mi obećavamo da vam pokažemo kako se pravi sočna džigerica sa pikantim začinima "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 600 g
  • zamrznuto povrće - 200 g, miks krompir, grašak, paprika, prokelj itd
  • tikvice - 500 g
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 kom.
  • karanfilić - 2 - 3 kom.
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite džigericu od žilica i masti. Isecite na male ili srednje komade.

Oljuštite luk, beli luk i tikvice, isecite na kriške.

Stavite luk, beli luk i džigericu u pleh, namazan maslinovim uljem, nakon oko 10 minuta dodajte tikvice i smesu od povrća.

Začinite začinima i dodajte malo tople vode.

Pecite na umerenoj vatri oko 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar