Način pripreme
Operite i osušene tikvice izrendajte, nakon toga posolite i ostavite da se ocede u đevđiru 20 minuta. Nakon toga ih ocedite kroz gazu i prebacite u odgovarajuću posudu. U oceđene tikvice dodajte jaja, brašno, izgnječen beli luk, sitno isečene začine, so, biber i ulje.
Dobro promešajte i gotovu smesu prebacite u poravnajte u pravougaonom plehu /moj je 30 sa 35 cm/ obložen papirom za pečenje i namazan. Pecite rolat od tikvica na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni /oko 20-25 minuta/.
Nakon toga izvadite koru i uvijte u rolat na vlažnoj pamučnoj krpi da se ohladi i da se lako odvoji od papira.
Dok se hladi, uz pomoć miksera umutite krem sir, topljeni sir, kiselu pavlaku i majonez dok ne dobijete homogenu smesu.
Pažljivo odvijte oklađenu koru iz krpe i namažite smesom od sireva. Odozgo poređajte slajs kobasice, na mestima preklopite da se pokrije cela kora. Ponovo uvijte u roalt uz pomoć druge suve krpe i papirom za pečenje u uvijte čvrsto kao bombonu. Ostavite u frižideru /minimum 2 sata/.
Nakon toga odvojite papir i krpu, stavite rolat od tikvica u odgovarajući tanjir i ukrasite svežim začinima, paradjzom, maslinama, belim lukom i limunom - ili po vašem izboru.
Servirajte uz odgovarajući napitak.