Tartalete sa voćem i kokosovim brašnom

11/05/2019
"Svaki zalogaj nosi slatko zadovoljstvo "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 100 g
  • šećer - 100 g
  • kokosovo brašno - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 230 g
  • poslastičarska boja - crvena
  • za krem
  • banane - 1 komad
  • breskve - 1 komad
  • med - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 250 ml
  • kakao - 4 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika (sa vrhom) + 100 ml vode, za razređivanje
  • za dekoraciju
  • med - 1 supena kašika
  • voda - 50 ml, vrela
  • kokosovo brašno - 1/2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Prebacite u posudu hladan maslac i šećer. Dodajte kokosovo brašno i izgnječite viljuškom. Čim počne da liči na pastu dodajte jaje i malo crvene boje. Promešajte dobro. Dodajte brašno i zamesite testo. Mesite bar 5 mintua, a nakon toga uvijte u foliju i stavite u frižider da stoji bar 40 minuta.

Nakon toga izvadite testo i razvucite na tanku koru (možete posuti brašnom površinu). Uz pomoć čaše isecite krugove prečnika kalupa za tartalete.

U svaki kalup stavite po jedan krug od testa. Pritisnite dobro dno viljuškom.

Trik: Da bi vam bilo lakše nakon što stavite krug testa u kalup dobro pritisnite drugim kalupom. Tako štedite vreme umesto da pritiskate rukama.

Pecite tartalete u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite iz kalupa i zatvorite u kutiju ili negde drugde dok ne pripremite krem. Za krem u blender stavite bananu, breskvu, med, sveže mleko i kakao. Sameljite dobro. Ovako dobijenu smesu prebacite u šerpu i stavite na vatru da provri.

Rastvorite skrob u vodi i čim tečnost provri počinite lagano da dodajete uz neprestano mešanje. Držite na vatri oko 6-7 minuta (nemojte prestajati da mešate da ne zagori) i nakon toga skinite.

Rastvorite med u toploj vodi, a kokosovo brašno prebacite na tanjir. Uzmite jednu tartaletu i pažljivo potoptie ivice u smesu od meda i vode, a nakon toga u kokosovo brašno. Uz pomoć kašičice uzmite od krema i napunite tartalete.

Odozgo ukrasite po izboru (ja sam koristila perlice). Sa time je jedna tartaleta gotova.

Proceduru ponavljajte sa ostalim tartaletama.

Ako vam ostane od krema, možete ga prebaciti u posudu, da ga stavite u frižider a nakon toga da ga servirate uz keks ili prosto tako :)

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar