Način pripreme
Umutimo jaje u posudi, 250 ml svežeg mleka i brašno. Dodajemo 1 kašičicu soli. Tiganj namažemo sa malo ulja i ugrevamo.
Sipamo 1 kutlaču od smese i dobro rasporedimo po celom dnu tiganja. Kad palačinka bude gotova, okrećemo sa druge strane. Nakon što dobije zlatnu boju palačinka je gotova.
Namažemo maslacem dok je još topla. Tiganj ponovo namažemo sa malo ulja i sipamo sledeću palačinku. Tako dok ne potrošimo smesu. Bude oko 6 palačinaka.
Tikvicu i šargarepu oljuštimo, operemo i sečemo na kockice. Luk očistimo i sitno iseckamo. Nakon što palačinke budu gotove u isti tiganj stavljamo još malo masi i stavljamo svo povrće da se prži. Kad se proprži dodajemo šećer. Dodajemo oko 1 šolju vode, kašiku po kašiku da se povrće dinsta. Dobro promešamo.
Kad povrće omekša dodajemo mleveno meso. Uz neprestano mešanje propržimo i mleveno meso. Kad nadev bude gotov začinimo solju i biberom. Naved sipamo u tanjir.
U mast iz nadeva stavljamo preostalo mleko i sir. Lepo je ako sir može da se rastopi i da bude kao sos. Nadev rasporedimo u palačinke. Palačinke uvijamo. Prelivamo sosom od sira.