Način pripreme
Isecite na tanke trake suve šljive i kajsije.
Propržite suvo voće u malo maslinovog ulja. Dodajte suve začine nanu i čubar. Promešajte i dodajte kuskus. Sipajte bujon od povrča i ostavite smesu da se kuva.
Kad tečnost ispari dodajte kockicu maslaca.
Iseckajte bademe sitno i pecite u posebnoj posudi. Isecite krupnije čenove belog luka i dodajte zajedno sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja.
Očistite pileći file i isecite na krupnije kockce. Pojačajte temperaturu i dodajte pileće meso u orašaste plodove i beli luk. Začinite solju i biberom. Pecite dobro komade piletine sa svih strana. Dodajte med i karamelizovanim mesom.
Servirajte jelo tako što napravite podlogu od kuskusa sa suvim voćem i stavite odozgo komade karamelizovane piletine sa bademom.