Piletina sa kinoom i medom

AnonymousAnonymous
Početnik
322
1
15/01/2020
"Savršena, lagana kombinacija piletine, meda i kinoe, praćena moćnom aromom ruzmarina. Prijatno!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • med - 2 kašike
  • beli luk u prahu - 2 kašičice
  • maslac - 3 kašike
  • ruzmarin - 1 kašika
  • piletina - 6 kom (karabataci)
  • limunov sok - 2 kašike
  • kinoa - 150 g
  • zrna nara - 30 g
  • pinjole - 30 g
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Kinou oprati, pa doliti 400 ml vode, posoliti i kuvati 15-tak minuta. Procediti.

I tiganj na šporetu staviti maslac, dodati beli luk, sitno naseckan ruzmarin, so i biber, pa kuvati oko 1 minut.

Dodati piletinu i ispržiti -5 minuta sa jedne strane, zatim okrenuti, pa poklopiti tiganj, i kuvati ta tihoj vatri 15-tak minuta.

Izvaditi piletinu, pa skinuti masnoću sa površine sosa u tiganju. Vratiti meso u tiganj.

Pomešati med i limunov sok, pa preliti preko piletine. Dinstati još 7-8 minuta.

Kinou staviti u dublju posudu, pa dodati zrna nara i prepečene pinjole. Sjediniti.

Servirati piletinu na vrh i ukrasiti ruzmarinom.

Služiti toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar