Musaka sa patlidžanom i crnim vinom

14/05/2019
"Jedna drugačija musaka, koja će sve naterati da vam traže recept "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 - 4 komada
  • mleveno meso - 500 g (ja korisitm mešano)
  • krompir - 2 - 3 komada (u zavisnosti od veličine)
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • luk - 1 veća ili 2 manje glavice
  • beli luk - nekoliko čenova
  • paradajz - 2 komada
  • crno vino - 1/2 šolje
  • začini - so, origano, čubar, biber, aleva paprika, cimet
  • maslac - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • brašno - skoro puna šolja
  • sveže mleko - 1 i po šolja
  • kačkavalj - 1 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

1. U ugrejanom ulju propržimo mleveno meso, u njega dodajemo kasnije luk i beli luk. Dodajemo paradajz, začine i unutrašnjost patlidžana, isečenu na komade.

Sipamo vino i ponovo promešamo. Skidamo sa vatre i dodajemo kockice krompira. Sipamo sve u pleh.

2. Nakon toga sledi preliv. U tiganju rastopimo maslac i u njega dodajemo brašno. Mešamo dok semsa ne postane homogena, nakon toga dodajemo sveže mleko. Dobro promešamo i dodajemo kačkavalj. Nakon što se kačkavalj rastopi dodajemo jaje.

3. Sipamo preliv odozgo na prvu smesu u plehu i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena ili dok ne bude gotovo. Gotovu musaku sečemo na kockice i serviramo. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar