Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Rolnice»Pohovani bakalar sa patlidžanom

Pohovani bakalar sa patlidžanom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Pohovani bakalar sa patlidžanom
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 8
14/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Jedan netipičan, ali veoma prefinjen i ukusan predlog za Nikoljdan, sigurni smo da ćemo ga iskoristiti"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • file bakalara - 200 g
  • panko prezle - 150 g
  • peršun - 1/2 veze
  • selen - 1/2 veze
  • mirođija - 1/2 veze
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • origano - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite i oljuštite patlidžan. Sitno ga isecite i ocedite tečnost od njih uz pomoć cediljke.

Ugrejte 2 supene kašike ulja u tiganju i u njemu dinstajte sitno iseckane čenove belog luka.

Dodajte patlidžan. Začinite solju, kuminom i origanom. Kuvajte na umerenoj vatri dok tečnost iz patlidžana ne ispari potpuno i dok smesa ne postane gusta, da liči na lepljivo testo.

Iseckajte mirođiju, selen i peršun sitno i dodajte u tiganj. Promešajte i ostavite smesu kratko da se ohladi.

Isecite file bakalara na krupnije komade i posolite. U hladnu smesu od patlidžana dodajte panko prezle i dobro promešajte.

Uvijte filete bakalara u smesu za pohovanje od patlidžana uz pomoć providne folije.

Pre nego što stavite u tiganj rolate pospite sa još mrvica hleba.

Pržite kratko u ugrejanom ulju samo koliko da smesa dobije boju.

Prebacite rolate ribe u pleh i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 7-8 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: