Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pohovani bakalar

Pohovani bakalar

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Pohovani bakalar
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
17/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Stavljajte pivo u frižider da se ohladi i da se bacimo na pohovalje ovog bakalara"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 420 g, fileti
  • brašno - oko 100 g
  • jaja - 2 komada
  • mirođija - 1 kašika, sušena
  • beli biber - po ukusu
  • so - 3 prstohvata + za blago soljenje ribe
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičica
  • paradajz sos - za garniranje
  • sos od belog luka - za garniranje
  • limun - po želji
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Riblje filete operite i osušite. Ako su sa kožom, odstranite je pažljivo, ali da ne iskidate meso - ja to radim prstima, lako je, ali ako želite, možete da se pomognete oštricom noža. Sklonite i kosti ako ih ima.

Posolite blago bakalar i isecite na srednje velike zalogaje.

Pripremite smesu za pohovanje tako što u jednom tanjiru umutite jaja sa malo soli, a u drugom pomešajte brašno, prašak za pecivo, mirođiju, beli biber i još malo soli.

Potapajte riblje zalogaje u brašno, jaje i opet u brašno i jaje.

Ispržite dok ne postanu zlatasti u ulju zagrejanom na umerenoj do jakoj vatri.

Ako su vam parčići debeli ne brinite se da će ostati sirovi i nemojte previše pržiti. Ova riba je izuzetno krhka i ima potrebu za sasvim kratkom termičkom obradom.

Pohovane zalogaje bakalara izvadite na kuhinjski ubrus da apsorbuje suvišnu masnoću.

Servirajte tople u društvu sa sosom od paradajza i sosom od belog luka i po želji kriškama limuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: