Kobasica sa šljivama i krompir pireom

15/05/2019
"Predlažemo kulinarski Oskar za onog genija kuvara koji se prvi setio da pripremi kobasicu sa šljivama i krompirom "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pecite kobasicu u ugrejanom tiganju sa svih strana.

Dodajte u tiganj glavicu luka, isečenu na kockice, šljive, šargarepu i praziluk. Izgnječite i dodajte 2-3 čena belog luka, sitno iseckan luk, prelijte uljem i pecite u ugrejanom rerni 15-20 minuta na 180 stepeni.

Za sos

Nakon što sastojci budu gotovi, izvadimo kobasicu. Sipajte rum u karamelizovani povrće i promešajte. Nakon što alkohol ispari, dodajte teleći bujon i sačekajte da se sve zgusne.

Za pire

Dodajte u kuvani krompir maslinovo ulje, prstohvat soli i izgnječite. Nakon toga začinite i sitno iseckanom majčinom dušicom.

Servirajte kobasicu sa krompir pireu i sosom od karamelizovanog povrća.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar