Teleći kotleti sa tikvicama i boranijom

15/05/2019
"Krto teleće meso i sveže povrće - šta čovek više može da poželi, ovo je savršeno jelo "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano63
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 4 krta kotleta po 150 g
  • tikvice - 150 g
  • boranija - 250 g
  • začini - 2 supene kašike, mirođija, origano, majčina dušica, suvi
  • peršun - 1/4 veze
  • sveže mleko - 1 l
  • maslac - 20 g, kravlji
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posoljeno vodi blanširajte očišćene, oprane i sitno iseckane tikvice i boraniju, ocedite ih dok su još hrskavi.

U rastopljeni maslac stavite kotlete, pržite ih dok ne porumene po 5 minuta sa svake strane i dok su još topli ih prebacite u vatrostalnu činiju i držite ih tople.

U masti u kojoj ste držali kotlete dodajte brašno i kad se proprži siopajte mleko, dodajte mirođiju, origano, majčinu dušicu, biber, so i sitno iseckan peršun i mešajte dok se sos ne zgusne.

Servirajte tople kotlete sa prilogom od blanširanog povrća i mlečnog sosa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar