Način pripreme
Testo: Mleko se zagreva i u njemu se rastvara kvasac, nakon čega dodajemo ostale sastojke i postepeno dodajemo brašno, da se dobije meko testo. Ostavljamo da raste 30 minuta.
Sečemo salamu na tanke lente, kačkavalj rendamo, a sir ćemo namrviti direktno na picu.
Nakon što je testo gotovo, razvijamo ga u ne mnogo tanku koru, mažemo ga paradajz pireom, posipamo salamom, mrvimo sir, posipamo narendan kačkavalj i skroz odozgo iskidamo peršun.
Uvijamo gotovu picu u rolat i sečemo ga na kriške (oko 1, 5 cm), nakon čega ih ređamo položene u posudu za pečenje preko papira za pečenje. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180-220 stepeni 15-20 minuta.
Sos: Pomešamo mleko i majonez i dobro promešamo, nakon toga dodajemo i ostale sastojke i ponovo promešamo.
Serviramo picu sa sosom.