Jagnjetina na jambolski način
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjetina na jambolski način

Jagnjetina na jambolski način

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
342
11
360
Jagnjetina na jambolski način
16/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
"Odaćemo vam jednu malu tajnu - osim jagnjetine, ima i spanaća i lobode"

Potrebni sastojci

  • starije jagnjeće meso - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • spanać - 500 g, očišćen
  • loboda - 2 veze
  • luk - 3 veze, mlad
  • peršun - 1 veza
  • nana - 1/2 veze
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na srednje komade i stavite u šerpu.

Dodajte iseckan spanać, lobodu, luk, peršun, nanu, ulje, alevu papiku, so po želji i 2 šoljice vode.

Poklopite šerpu i ostavite jelo da se kuva na veoma slaboj vatri oko 90 minuta.

Ako koristite ekspers lonac, jelo će biti gotovo za manje od sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: