Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Arapski hleb»Marokanski hleb Msemen

Marokanski hleb Msemen

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
69184
Marokanski hleb Msemen1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Evo jedne odlične ideje za raznolikost vaše trpeze. Jedva čekamo da je podelimo sa vama"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 450 g
  • griz - 1/2 šolje, fin
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 2 kašičice
  • kvasac - 1/4 kašičice
  • jaja - 1 komad (po želji)
  • voda - oko 1 i 1/2 šolja, topla
  • za mešenje
  • ulje - biljno
  • griz - 1/2 šolje, fin
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Razbijte jaje i postepeno dodajte vodu, dok mešate. Treba da dobijete glatko testo, koje se može lako oblikovati rukama, Ako je previše meko ili previše tvrdo, onda možete korigovati sa malo vode ili brašna.

Kada ste dobili željeno testo, zamesite ga ponovo nauljanim rukama i napravite loptu. Stavite u nauljanu činiju i ostavite tako 15 minuta. Zatim premažite testo maslacem i uzimajte od njega loptice, da budu veličine jednog zelenog oraha.

Poređajte loptice u tavu, da među njima ima rastojanja, pa ih uvijte u alu foliju. Neka tako ostanu 10 minuta. Posle svaku loptu razvijte u koru veličine palačinke.

Posipajte griz preko i presavijte palačinku kao pismo sa kvadratnim oblikom. Dobijena pisma posipajte sa još malo griza i neka odstoje još 15 minuta. Pecite kratko sa obe strane u nauljanom tiganju.

Poslužite sa medom, džemom ili topingom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#266609
Korisnik#266609
Ovo su marokanske palačinke a ne hleb. I u original recept ne ide jaje,šećer,kvasac ni prašak za Ide samo brašno,kukuruzni griz(fini) topla voda i so.
Ja ih pravim godinama a original recept sam dobila od koleginice marokanke. Obično ih umesim veče pre,i ujutru testo bude savršeno za rad.
Pozdrav
29.11.2020 12:28