Način pripreme
U dubokoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Razbijte jaje i postepeno dodajte vodu, dok mešate. Treba da dobijete glatko testo, koje se može lako oblikovati rukama, Ako je previše meko ili previše tvrdo, onda možete korigovati sa malo vode ili brašna.
Kada ste dobili željeno testo, zamesite ga ponovo nauljanim rukama i napravite loptu. Stavite u nauljanu činiju i ostavite tako 15 minuta. Zatim premažite testo maslacem i uzimajte od njega loptice, da budu veličine jednog zelenog oraha.
Poređajte loptice u tavu, da među njima ima rastojanja, pa ih uvijte u alu foliju. Neka tako ostanu 10 minuta. Posle svaku loptu razvijte u koru veličine palačinke.
Posipajte griz preko i presavijte palačinku kao pismo sa kvadratnim oblikom. Dobijena pisma posipajte sa još malo griza i neka odstoje još 15 minuta. Pecite kratko sa obe strane u nauljanom tiganju.
Komentari
Ja ih pravim godinama a original recept sam dobila od koleginice marokanke. Obično ih umesim veče pre,i ujutru testo bude savršeno za rad.
Pozdrav