Marokanski hleb Msemen

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
16/05/2019
"Evo jedne odlične ideje za raznolikost vaše trpeze. Jedva čekamo da je podelimo sa vama "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano250
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 450 g
  • griz - 1/2 šolje, fin
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 2 kašičice
  • kvasac - 1/4 kašičice
  • jaja - 1 komad (po želji)
  • voda - oko 1 i 1/2 šolja, topla
  • za mešenje
  • ulje - biljno
  • griz - 1/2 šolje, fin
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Razbijte jaje i postepeno dodajte vodu, dok mešate. Treba da dobijete glatko testo, koje se može lako oblikovati rukama, Ako je previše meko ili previše tvrdo, onda možete korigovati sa malo vode ili brašna.

Kada ste dobili željeno testo, zamesite ga ponovo nauljanim rukama i napravite loptu. Stavite u nauljanu činiju i ostavite tako 15 minuta. Zatim premažite testo maslacem i uzimajte od njega loptice, da budu veličine jednog zelenog oraha.

Poređajte loptice u tavu, da među njima ima rastojanja, pa ih uvijte u alu foliju. Neka tako ostanu 10 minuta. Posle svaku loptu razvijte u koru veličine palačinke.

Posipajte griz preko i presavijte palačinku kao pismo sa kvadratnim oblikom. Dobijena pisma posipajte sa još malo griza i neka odstoje još 15 minuta. Pecite kratko sa obe strane u nauljanom tiganju.

Poslužite sa medom, džemom ili topingom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar