Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Moroccan Harcha - marokanski hleb

Moroccan Harcha - marokanski hleb

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Moroccan Harcha - marokanski hleb
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Mi smo bili oduševljeni kada smo probali, probajte i vi"

Potrebni sastojci

  • griz - 350 g
  • šećer - 3 kašičice
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • maslac - 125 g, rastopljen
  • mleko - 180 ml
  • krupni griz - 1/4 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi za mešanje pomešajte sitni griz, šećer, prašak za pecivo i so. Dodajte maslac i mešajte rukama ili drvenom kašikom samo dok smesa ne postane konzistencija pijeskavica i dok se zrna griza ne navlaže.

Dodajte 1/2 šolje mleka i mešajte dok se testo ne formira. Trebao bi biti prilično vlažan, gotovo mokar. Po potrebi dodajte još mleka da biste postigli ovu konzistenciju.

Oblikujte testo u kuglice bilo koje veličine koje želite i ostavite testo da odmori nekoliko minuta.

Zagrijte tavu na srednje laganoj vatri.Uvaljajte kuglice u krupni griz (ako ih koristite) i izravnajte svaku kuglu u disk debljine oko 1/4 inča ili malo deblji ako želite.

Harču pecite na prilično laganoj vatri, oko 5 do 10 minuta sa svake strane, dok ne postanu blijedo do srednje zlatne boje. Preokrenite samo jednom i povremeno proverite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: