Način pripreme
U posudi za mešanje pomešajte sitni griz, šećer, prašak za pecivo i so. Dodajte maslac i mešajte rukama ili drvenom kašikom samo dok smesa ne postane konzistencija pijeskavica i dok se zrna griza ne navlaže.
Dodajte 1/2 šolje mleka i mešajte dok se testo ne formira. Trebao bi biti prilično vlažan, gotovo mokar. Po potrebi dodajte još mleka da biste postigli ovu konzistenciju.
Oblikujte testo u kuglice bilo koje veličine koje želite i ostavite testo da odmori nekoliko minuta.
Zagrijte tavu na srednje laganoj vatri.Uvaljajte kuglice u krupni griz (ako ih koristite) i izravnajte svaku kuglu u disk debljine oko 1/4 inča ili malo deblji ako želite.
Harču pecite na prilično laganoj vatri, oko 5 do 10 minuta sa svake strane, dok ne postanu blijedo do srednje zlatne boje. Preokrenite samo jednom i povremeno proverite.