Krem čorba od cvekle sa bundevom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
20/05/2019
"Jesen dolazi sa aromom krem čorbe od bundeve u svežoj i bogatoj boji "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g
  • cvekla - 2 glavice
  • luk - 1/2 glavice
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • bujon od povrća - 500 ml
  • kisela pavlaka - 50 ml
  • pavlaka za kuvanje - 50 ml
  • ruzmarin - 2 - 3 struka
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • peršun - 2 - 3 struka
  • vlašac - 2 struka
  • maslac - 30 g
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu i cveklu na male kocke. Izdinstajte ih u tiganju sa malo maslaca.

Isecite na sitno luk i dodajte u tiganj. Narendajte oraščić direktno u smesu. Začinite strukovima ruzmarina, majčine dušice, solju i biberom.

Kada povrće omekša dodajte bujon od povrća i ostavite čorbu da provri. U posudici pomešajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje. Začinite solju.

Pasirajte gotovu čorbu da bude glatka. Isecite na sitno divlji luk i peršun. Servirajte čorbu garniranu sa smesom od pavlake i posutu svežim začinima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar