Način pripreme
Isečemo bundevu, krompir, šargarepu i luk na kocke.
U kipuću vodu prvo sipamo himalajsku so, šarlan i na sitno isečen čen belog luka. Nakon njih dodajemo i pripremljeno povrće.
Skuvamo ga, dok ne omekša i dok još vri začinjavamo biberom, kurkumom, kuminom, korijanderom, đumbirom u prahu.
Kada su gotovi, ostavljamo ih da se ohlade. Pasiramo ih ručnim mikserom (jačine 200 w), dok ne nestanu svi parčići i supa ne dobije kremastu strukturu.
Ponovo vraćamo šerpu na ringlu i ostavljamo čorbu da provri i potpuno se zagreje.
Supamo pomoću kutlače u široke i duboke posude, po želji dodajemo maslaca dok je vruća, da se istopi.
Posipamo po dijagonali sušenim bosiljkom za ukras i serviramo.
Udobna zagrevajuća krem čorba od bundeve, pogodna da se konzumira sa prepečenim kriškama ili aromatičnim krutonima sa začinima!
Predivna jesenja večera.
Čudesnog ukusa!